Ubeskyttet samleie rett før mensen syden sex

ubeskyttet samleie rett før mensen syden sex

Da kan det være vanskelig å vite om det er mensen man har fått. Om du er sikker på at det var mensen du fikk den kom på det tidspunktet den skulle, så ut som vanlig mens, og varte like lenge som den pleier er du ikke gravid. Hvis du er usikker på dette bør du ta en graviditetstest.

Den kan tidligst tas 2 uker etter det aktuelle samleiet. Du kan få kjøpt graviditetstest på apoteket, eller ta dette på helsestasjon. Husk at du kan bli gravid hver gang du har sex.

Snakk med helsestasjon om du kan få p-piller om du ønsker det, eller kjøp kondomer slik at dere har dette tilgjengelig neste gang. Om dere vil bruke kondom er det lurt at kjæresten din øver seg på å ta dette på, slik at han er helt sikker på at han kan dette. Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung. SUSS svarer deg raskt og anonymt på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv.

Du kan sende spørsmål ved å logge deg inn på suss. Fikk du svar på det du lurte på? Alle som har psykisk lidelse har fått den på grunn av vanskelige hendelser i livet, kriser o. Har du uregelmessig menstruasjon varierer eggløsningstidspunktet. Ene måneden faller eggløsningsdagen på dag 11, en annen måned på dag 15 osv. Det finnes derimot tester å få kjøpt på apoteket som kan benyttes for å finne eggløsningstidspunktet og kan benyttes enten man har regelmessig eller uregelmessig syklus.

Når testen slår ut er du allerede i eggløsning. Da har du bare dagen idag og i morgen egget lever ett døgn å bli gravid på. Dersom du hadde samleie inntil de fem siste dagene vil sædcellene fortsatt være i live og kan befrukte egget. Samleie inntil fem dager før eggløsningen kan føre til graviditet.

Ønsker du ikke å bli gravid kan du enten sette inn en spiral hos legen din innen syv dager etter det ubeskyttede samleiet eller du kan benytte angrepillene Norlevo eller Postinor innen fem dager, helst før. Har det gått lenger tid enn fem dager har angrepiller ingen effekt og skal ikke tas. Å ta angrepille er ikke ment som en prevensjonsmetode, men en nødhandling. Dersom det viser seg at du ofte må ty til nødprevensjon må du vurdere å starte opp med en fast prevensjonsform i stedet.

Jo tidligere du tar angrepillen, desto sikrere er den. Helst bør den tas innen 12 timer, men den kan enkelte ganger være effektiv så lenge den tas innen fem dager etter samleiet. Metoden er derimot aldri hundre prosent sikker.

For å få tak i angrepillen reiser du på apoteket og spør etter den. Du behøver ikke innom noen lege for å få resept først. Det avhenger noe av hvilken test du kjøper, men de fleste kan påvise graviditet dager etter befruktningen. Regner du 10 dager etter befruktningen så er nok dette tallet de fleste produsenter lover om testen sin. Befruktningen skjer når sædcellen møter eggcellen som ikke nødvendigvis er den samme dagen du hadde samleiet. Samleiet kan du ha hatt flere dager før befruktningen sædcellene kan overleve fem dager inne i skjeden og egget kan også overleve ett døgn etter eggløsningen.

Eggløsningen, og derfor befruktningen kan altså skje så lenge som fem dager etter samleiet. Produsentene lover testene skal bli positive fra 9 dager etter befruktningen. Har du samleie på eggløsningsdagen og blir befruktet av dette samleiet kan testen bli positiv tidligst ni dager etter samleiet siden befruktningen og samleiet faller på samme dag. Var samleiet fem dager før eggløsningen må du legge til fem dager før befruktningen kan skje, som blir fjorten dager.

Kjenner du eggløsningsdagen din er det normalt å telle denne som befruktningsdatoen, selv om det kan ta ett døgn før egget befruktes eggets levetid. Men husk å sjekke om testen lover sikkert resultat etter 9 dager eller om det tar lenger tid. Dersom du ikke har veldig dårlig tid kan du vente og se om du får menstruasjon eller ikke. Dersom du har regelmessig menstruasjon vet du sannsynligvis hvilken dag menstruasjonen kommer på. Testen skal vise riktig resultat innen utløpet av dagen etter uteblitt menstruasjon.

Skulle du hatt menstruasjon på f eks onsdag skal testen vise et resultat du kan stole på innen torsdagen er over. Når du tar prevensjonstest mer enn 14 dager etter eggløsningsdagen spiller det ingen rolle hvilken test du tar da de alle skal ha slått ut til da.

Samleier mer enn fem dager før eller fra og med to dager etter eggløsningen fører ikke til graviditet. For den som kjenner din eggløsningsdag: Det tidligste testene kan slå ut er 9 dager etter eggløsningsdagen siden eggløsningsdagen er det tidligste man kan bli befruktet. Dersom egget ikke blir befruktet før dagen etter eggløsningen egget kan overleve i ett døgn   tar det 10 dager fra eggløsningen før du kan stole på testen.

Du kan ikke vite om egget ble befruktet på eggløsningsdagen eller dagen etter, derfor kan du ikke stole på at testen er negativ ikke gravid før det har gått 10 dager etter eggløsningen. Derfor er det at de beste testene reklamerer med at du kan stole på resuktatet nr det har gått 10 dager etter eggløsningen selv om det er mulig allerede etter 9 dager, men da må du befruktes på eggløsningsdagen.

For den som beregner etter samleietidspunktet: Her ender man ofte opp med å måtte ta flere tester, fordi når man ikke vet eggløsningsdagen så er det ikke mulig å vite hvilken dag som blir befruktningsdagen heller det er jo eggløsningsdagen som regnes som befruktningsdagen og det er også vanskelig å vite når menstruasjonen skulle vært. Testene reklamerer med at de kan vise riktig resultat så og så lenge etter befruktingsdagen eggløsningen.

Det er derfor ikke mulig å gi et sikkert svar på når testen slår ut om du ikke vet når denne dagen er. I teorien blir det da slik: Har du samleie fem dager før befruktningen eggløsningen slår testen ut 14 dager etter samleiet. Ved samleie 4 dager før eggløsningen slår testen ut 13 dager etter samleiet om du ble befruktet. Hvis 3 dager før så 12 dager etter samleiet, og så videre. Hvis samleiet er på eggløsningsdagen og du dessuten blir befruktet denne dagen slår testen ut etter 9 dager, men hvis du ikke befruktes før dagen etter tar det 10 dager.

Senere enn 14 dager etter siste samleiet er det ikke nødvendig å ta flere tester siden en da ikke kan ha blitt gravid dette gjelder tester som slår ut etter 9 dager. Er du for sent ute til å ta både angrepille, ekstra p-pille eller sette inn spiral må du gjøre deg opp en formening om du ønsker å gå videre med graviditeten eller avslutte den abortere.

Abort må finne sted senest innen utgangen av tolvte svangerskapsuke. Bestemmer du deg før det har gått ni uker kan du velge medisinsk abort ved at du tar piller hjemme og kommer tilbake til sykehuset et par dager etter hvor du får en stikkpille som setter i gang sammentrekninger i livmoren og utstøting av svangerskapet.

Etter niende uke kan aborten kun foretas kirurgisk. Vi skal legge til at sykehuset ikke benytter kalenderen, men fosterets ultralydbestemte alder når de skal beslutte om de er innenfor ni eller tolv uker.

Abort er en vanskelig beslutning å ta og bør finne sted mellom den gravide og barnefaren. Amathea er en stiftelse som kan bidra med mye god hjelp og informasjon om støtteordninger. Dette gjør du når du glemmer P-pillen. Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Innlegg er ikke skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner eller lignende.

Innlegget sprer bevisst usannheter eller på annen måte oppfattes som upassende. Ansvarlig redaktør og administrerende direktør: Personvernerklæring og informasjonskapsler cookies Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillat uten avtale. Logg inn Registrer ny bruker.

Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler les reglene her kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.

Logg inn Ny bruker? Kroppen har noen finurlige overraskelser på lager Er vel kunn en ting å gjøre. Når det er sagt, så er angrepille en forsikring men ikke et prevansjons middel som brukes fast P det er ikke morsomt dette Det er en mulighet. Og anrepillen er ikke en abortpille, den forhindrer at hun i det hele tatt blir gravid. Håper for hennes skyld at hun allerede har tatt en.

Neste gang har du kanskje kondom i lomma? Eller hun begynner på p-piller? Knuse den i juicen eller hva pokker du gir henne dagen etterpå Hehe det er det vel mange som har gjort tror jeg. Men i trådstarters tilfelle er det vel håpløst, da angrepillen må taes 72 timer etter uhellet. Jo, helst innen 24t for best effekt , ok innen 48t IKKE lur den i henne! Mange reagerer voldsomt på pillene, og bør være klar over hva som evt skjer i kroppen Generelt skal det jo bli barn når en guttecelle møter en jentecelle blir det jo barn da Det er jo liksom det som er hele poenget med å ha sex.

Men du kan jo ha flaks! Poenget med å ha sex fra naturens side er jo at det skal bli unge ut av det Har det gått lenger tid enn fem dager har angrepiller ingen effekt og skal ikke tas.

Å ta angrepille er ikke ment som en prevensjonsmetode, men en nødhandling. Dersom det viser seg at du ofte må ty til nødprevensjon må du vurdere å starte opp med en fast prevensjonsform i stedet. Jo tidligere du tar angrepillen, desto sikrere er den. Helst bør den tas innen 12 timer, men den kan enkelte ganger være effektiv så lenge den tas innen fem dager etter samleiet.

Metoden er derimot aldri hundre prosent sikker. For å få tak i angrepillen reiser du på apoteket og spør etter den. Du behøver ikke innom noen lege for å få resept først. Det avhenger noe av hvilken test du kjøper, men de fleste kan påvise graviditet dager etter befruktningen. Regner du 10 dager etter befruktningen så er nok dette tallet de fleste produsenter lover om testen sin.

Befruktningen skjer når sædcellen møter eggcellen som ikke nødvendigvis er den samme dagen du hadde samleiet.

Samleiet kan du ha hatt flere dager før befruktningen sædcellene kan overleve fem dager inne i skjeden og egget kan også overleve ett døgn etter eggløsningen. Eggløsningen, og derfor befruktningen kan altså skje så lenge som fem dager etter samleiet. Produsentene lover testene skal bli positive fra 9 dager etter befruktningen. Har du samleie på eggløsningsdagen og blir befruktet av dette samleiet kan testen bli positiv tidligst ni dager etter samleiet siden befruktningen og samleiet faller på samme dag.

Var samleiet fem dager før eggløsningen må du legge til fem dager før befruktningen kan skje, som blir fjorten dager. Kjenner du eggløsningsdagen din er det normalt å telle denne som befruktningsdatoen, selv om det kan ta ett døgn før egget befruktes eggets levetid. Men husk å sjekke om testen lover sikkert resultat etter 9 dager eller om det tar lenger tid.

Dersom du ikke har veldig dårlig tid kan du vente og se om du får menstruasjon eller ikke. Dersom du har regelmessig menstruasjon vet du sannsynligvis hvilken dag menstruasjonen kommer på.

Testen skal vise riktig resultat innen utløpet av dagen etter uteblitt menstruasjon. Skulle du hatt menstruasjon på f eks onsdag skal testen vise et resultat du kan stole på innen torsdagen er over. Når du tar prevensjonstest mer enn 14 dager etter eggløsningsdagen spiller det ingen rolle hvilken test du tar da de alle skal ha slått ut til da.

Samleier mer enn fem dager før eller fra og med to dager etter eggløsningen fører ikke til graviditet. For den som kjenner din eggløsningsdag: Det tidligste testene kan slå ut er 9 dager etter eggløsningsdagen siden eggløsningsdagen er det tidligste man kan bli befruktet. Dersom egget ikke blir befruktet før dagen etter eggløsningen egget kan overleve i ett døgn   tar det 10 dager fra eggløsningen før du kan stole på testen.

Du kan ikke vite om egget ble befruktet på eggløsningsdagen eller dagen etter, derfor kan du ikke stole på at testen er negativ ikke gravid før det har gått 10 dager etter eggløsningen. Derfor er det at de beste testene reklamerer med at du kan stole på resuktatet nr det har gått 10 dager etter eggløsningen selv om det er mulig allerede etter 9 dager, men da må du befruktes på eggløsningsdagen.

For den som beregner etter samleietidspunktet: Her ender man ofte opp med å måtte ta flere tester, fordi når man ikke vet eggløsningsdagen så er det ikke mulig å vite hvilken dag som blir befruktningsdagen heller det er jo eggløsningsdagen som regnes som befruktningsdagen og det er også vanskelig å vite når menstruasjonen skulle vært.

Testene reklamerer med at de kan vise riktig resultat så og så lenge etter befruktingsdagen eggløsningen. Det er derfor ikke mulig å gi et sikkert svar på når testen slår ut om du ikke vet når denne dagen er. I teorien blir det da slik: Har du samleie fem dager før befruktningen eggløsningen slår testen ut 14 dager etter samleiet. Ved samleie 4 dager før eggløsningen slår testen ut 13 dager etter samleiet om du ble befruktet.

Hvis 3 dager før så 12 dager etter samleiet, og så videre. Hvis samleiet er på eggløsningsdagen og du dessuten blir befruktet denne dagen slår testen ut etter 9 dager, men hvis du ikke befruktes før dagen etter tar det 10 dager.

Senere enn 14 dager etter siste samleiet er det ikke nødvendig å ta flere tester siden en da ikke kan ha blitt gravid dette gjelder tester som slår ut etter 9 dager. Er du for sent ute til å ta både angrepille, ekstra p-pille eller sette inn spiral må du gjøre deg opp en formening om du ønsker å gå videre med graviditeten eller avslutte den abortere.

Abort må finne sted senest innen utgangen av tolvte svangerskapsuke. Bestemmer du deg før det har gått ni uker kan du velge medisinsk abort ved at du tar piller hjemme og kommer tilbake til sykehuset et par dager etter hvor du får en stikkpille som setter i gang sammentrekninger i livmoren og utstøting av svangerskapet.

Etter niende uke kan aborten kun foretas kirurgisk. Vi skal legge til at sykehuset ikke benytter kalenderen, men fosterets ultralydbestemte alder når de skal beslutte om de er innenfor ni eller tolv uker. Abort er en vanskelig beslutning å ta og bør finne sted mellom den gravide og barnefaren.

Amathea er en stiftelse som kan bidra med mye god hjelp og informasjon om støtteordninger. Dette gjør du når du glemmer P-pillen. Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer.

For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten. Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon. Gå til sidens hovedinnhold. Søk etter artikler og tidligere svar.

Send inn spørsmål til legen Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies. Spør legen nå fra kr Skriv ut Sikre perioder kan bare brukes om du har regelmessig syklus Sist endret: Innholdsfortegnelse Sikre og usikre dager i syklusen Hvordan finne ut når din egen eggløsning er Sikre perioder er en usikker prevensjonsmetode, spesielt for de med uregelmessig syklus Jeg tror jeg har regnet feil og hadde samleie tre dager før eggløsning Hvor tidlig blir graviditetstesten positiv?

For sent ute med nødprevensjon?

ubeskyttet samleie rett før mensen syden sex Skriv ut Sikre perioder kan bare brukes om du har regelmessig syklus Sist endret: Artikler Spørsmål og svar Quiz Stem! Når du lærer disse tegnene kan du med nokså stor nøyaktighet si når eggløsningsdagen er. Hadde sex uten kondom, men fikk mensen noen dager etter. Hun har farget eggløsningsdagen og hun har krysset over dagene hun ikke må ha samleie på ubeskyttet.